Housing

Club Bosco

Designing a holiday apartment building at a seaside holyday resort lead us to a pavilionar building connected by an open to the nature runway. One of the goals was to preserve the natural context of the area and especially the existing old oak trees.

Built Area
2,600 sqm
Photo
Andrei Margulescu
Awards
Architectural Annual Bucharest 2008 Prize; Arhitext Anual Desing Nomination 2009; Mies Van Der Rohe UE Architecture Nomination 2009; Bucharest Architecture Bienalle Nomination 2009

 The building is made of 3 units, built among trees.The access is provided (both horizontally and vertically) by a fourth, constructively-independent (cursive) structure. Thus the access to the apartments is a walk through the trees and columns on the slopes that open to a variety of views of the inner court. The trees offer strong shade in the warm summer days, so larger windows on the sunny facades were also possible. The shared pool is located on the top floor SE and crossroads oriented.